Billigere ferie med kredittkort

Nordmenn bruker kredittkort mer enn noen gang. Grunnen til dette er alle fordelene de forskjellige aktørene tilbyr kundene sine for å skille seg ut ifra konkurrentene. Vi lever i en hverdag preget av tanken om å kjøpe nå, betal senere. Dette gjør at vi handler mer enn noen gang. Dette gjør at vi også har mer kredittgjeld enn før. Likevel dersom du velger du riktig kredittkort for din livsstil og dine behov, kan et kredittkort faktisk hjelpe deg å spare penger.

Velg riktig kort for deg

Når du velger et kredittkort er det opp til deg å bestemme hva som er dine behov, og hvor høy din betalingsevne er. Kredittkort har en effektiv rente som er den høyeste på markedet, dette er fordi banken ikke har samme sikkerhet som med tradisjonelle lån. Betaler du regningen din før forfall har du ingenting å bekymre deg for.

Reiseforsikring

De fleste kredittkort tilbyr gratis reiseforsikring dersom 50 prosent eller mer av reisen er betalt med kredittkortet. Gjør deg kjent med vilkårene i din kredittkortavtale, og vær obs på at prisen på ferieturen din er innenfor dekningsbeløpet. Hvis reisen din ikke er innenfor, vil du være underforsikret på tur, og kan møte på uønskede overraskelser. De fleste kort som tilbyr reiseforsikring, tilbyr også avbestillingsforsikring, men dette er ikke garantert.

Kredittkort i utlandet

Mange tror at det ikke er trygt å handle med kredittkort, spesielt i utlandet. Men sannheten peker mot det motsatte. Kredittkort er den meste sikre betalingsmetoden i Norge og i utlandet. Velger du et kredittkort som er designet for en person som reiser, kan du ha mange fordeler som sparer deg penger på tur. Kort som dette tilbyr ofte gratis bruk i utlandet. Dermed unngår du gjemte gebyrer hvis du handler mye på ferie. Kontantuttak på ferie kan også ha høye gebyrer, så kort som tilbyr dette gratis scorer høyt hos mennesker som reiser mye.

Fordelsprogram

Heldigvis er det mange aktører på kredittkortmarkedet i dag. Disse konkurrerer konstant om å være best. Dette gir oss flere fordeler enn før, og det er garantert er kredittkort som passer midt i blinken for deg. Ser du etter kort som kan spare deg penger på reise, har du mange muligheter. Fordelsprogrammer inkluderer samarbeid med kjeder over hele verden. Dette kan gi deg rabatt på klær, mat og drivstoff. Det er viktig å gjøre seg godt kjent med avtalen for kredittkortet du velger, dermed går du ikke glipp av stunder der du kan spare penger.

Cashback er også veldig populært, med cashback betaler du fullpris for produktet når den kjøpes, men får tilbake en prosentvis av hva du handler på fakturaen. Da er det mye penger å spare om du handler mye. Husk at rabatter o.l. er designet for å spare penger når man handler, og ikke handle for å spare penger.

Mange kredittkort er helt gratis

Mange kredittkort er gratis å eie, mens andre kan ha gebyrer for inaktivitet. Andre kredittkort har høyere årsgebyrer, men er du en person som reiser kan dette spare deg masse penger. Slike kort har gjerne fordeler som mange andre kort ikke har, som gratis inngang i flyplass lounger og billigere opphold på hoteller. Du kan også tjene opp poeng som igjen kan brukes på flybilletter og lignende. Med slike avtaler vil du kunne samle poeng hele året og bruke dem når du trenger dem, da er det masse penger å spare.

Unngå svindel

Den største fordelen med kredittkort på ferie må være tryggheten, reiser du med kontanter kan du raskt bli offer for lommetyver. Med mistet lommebok kommer mye stress, og man må gjerne få hjelp av banken med nødkontanter og annen nødhjelp. Dette koster som regel mye penger og kan lett unngås hvis du reiser med kredittkort. En tommelfingerregel er å ha med to kort på tur og oppbevare dem på forskjellige plasser. Skulle uhellet inntreffe kan du sperre mistet kort øyeblikkelig, og unngå at fremmede bruker kortet.

Valutakurs

Det kan være forvirrende å vite hvilken valuta som er best å betale med i utlandet. Dette er fordi man som regel ikke er helt sikker på valutakursen der man er og man er redd for å tape penger. Da velger mange å betale i norsk valuta, og dermed kan man få en dyr overraskelse når man får fakturaen når man kommer hjem. En annen god reiseregel er og alltid betale i lokal valuta, da får du den beste kursen omregnet av MasterCard eller Visa. Dette vil utgjøre en stor forskjell dersom du handler mye på reisen.

Oppsummeringen er at ønsker du å spare penger når du reiser er kredittkort veien for deg. Få en oversikt over hva som kan være til fordel for din livsstil og en kredittgrense som er oppnåelig for deg å betale. Bruker du kredittkortet riktig kan du spare masse penger og få mange fordeler du ikke har hatt før.